Tre århundreder gamle bygninger med egetræsbjælker

Åbent fra i morgen08:00 kl

da

Eg bjælker tør

Vindtørrede egebjælker

Spær af egetræ vindtørret

Lange egetræsplanker

Vindtørrede linjer af eg

Gamle planker

Gamle havneplanker

Reims planker af eg

Gamle fyrretræsplanker

Jernbaneplanker af eg

Gamle egeplanker

Hylder til vinpresse af gammelt egetræ

Gamle høstaksplanker af eg

Brædder af stødtræ

Planker af egetræ

Planker af fransk eg

Gamle træbjælker

Gamle egebjælker

Gamle fyrretræsbjælker

Gamle elmebjælker

Gamle egetræsbjælker til børn

Gamle åse

Gamle pullerter

Gamle amerikanske fyrretræsbjælker

Gammel træbase

Gamle planker fra jernbanevogn

Vognbrædder af børstet eg

Vognbrædder af eg høvlet

Vognbrædder af hårdt træ

Gamle vognbrædder af fyrretræ og gran

Plankebord

Gammelt egetræsbord

Bord af vognbrædder

Klosterbord i eg

Bord med træstamme af eg

Gammelt udendørs bord i eg

Træloftsbeklædning

Gamle tagplader af egetræ

Gamle brædder til tagbeklædning

Tagbeklædning af fransk eg

Trægulv

Gammelt egetræsgulv

Egetræsgulv

Gammelt amerikansk fyrretræsgulv

Gammelt fyrretræsgulv

Arkitektonisk samling

Egetræsbænk fra det 18. århundrede

Langt gammelt egetræsbord

Gammel egetræsdør

Sofabord i massiv gammel eg

Gammel vægbeklædning af træ

Vægbeklædning af gammelt egetræ

Vægbeklædning af brænde

Gammel træbeklædning

Beklædning af eg

menu

Åbent fra i morgen08:00 kl

+31(0) 488 455 025

da
nyhedsrapporter

Tre århundreder gamle bygninger med egetræsbjælker

Som elskere af gamle egetræsbjælker er vi altid fascineret af, hvordan egetræ blev brugt i byggeriet for århundreder siden. Vores interesse går ud over handlen med gamle egetræsbjælker fra nedrevne bygninger. Gamle egetræsbjælker er smukkest, når de stadig kan beundres i deres oprindelige historiske struktur.

Egetræ i Frankrig har været uundværligt i århundreder på grund af dets styrke og meget lange levetid, og det har fungeret som en vigtig byggesten i mange imponerende bygninger. Hvis egetræet i en struktur forbliver tørt, kan det holde i flere hundrede år. I denne artikel fremhæver vi tre bemærkelsesværdige historiske strukturer, der har modstået tidens tand: en malerisk markedshal i en lille fransk landsby, et ikonisk fransk jagtslot og en middelalderlig klosterlade i Flandern.

Merevilles markedshal

I den nordøstlige del af landet nær Nancy ligger den lille by Mereville. I det 16. århundrede gav Ludvig XII den lokale godsejer Bertrand de Reilhac ret til at afholde et stort, ugentligt marked. Der blev bygget en enorm hal på landsbytorvet i Méréville, hvis konstruktion naturligvis udelukkende var lavet af (nu gamle) egetræsbjælker.

Hele Merevilles egetræskonstruktion hviler på stensokler for at forhindre råd på undersiden. Siden 1921 har markedshallen været et historisk monument. Skulle du være i området, er det bestemt værd at besøge den gigantiske træstruktur.

Franske markedshaller, eller “halles”, opstod i middelalderen som centrale handelspladser, ofte bygget af egetræsbjælker, som der var rigeligt af i Frankrig. Disse overdækkede markeder spillede en central rolle i det sociale og økonomiske liv i byer og landsbyer i hele Frankrig. I dag er mange af disse historiske strukturer blevet restaureret og fungerer som kulturelle og gastronomiske centre.

Chateau Chambord

Det er muligt, at du genkender dette franske slot eller måske endda har været der engang.

Chambord Slot er et af de største og måske det mest berømte slot i Frankrig. Det ligger i Loire-regionen i det skovklædte naturreservat Réserve Nationale de Chasse de Chambord.

Château de Chambord blev bygget i begyndelsen af det 16. århundrede af kong François I og er et af de mest ikoniske slotte fra den franske renæssance. Slottet kombinerer middelalderlige og klassiske renæssanceelementer og skaber et unikt arkitektonisk mesterværk. Selvom der ikke er nogen håndfaste beviser, mener man, at Leonardo da Vinci har været involveret i slottets design.

François I brugte hovedsageligt Château de Chambord som jagtslot til at invitere store selskaber til fest eller middag. Så det blev aldrig bygget som beboelsesejendom.

Den omkringliggende park, der dækker ca. 5.440 hektar, er omgivet af en 32 kilometer lang mur, hvilket gør den til en af de største muromkransede parker i Europa.

Slottets tagkonstruktion er et ingeniørmæssigt vidunder, som udelukkende bæres af solide egetræsbjælker. Disse bjælker giver ikke kun strukturel integritet, men bidrager også til slottets ret specielle udseende.

Der blev fældet egetræer på godset i det 16. århundrede til opførelsen af kuplerne. For et par hundrede år siden var det en stor udfordring for ingeniører og tømrere at bygge en så indviklet struktur kun med træbjælker.

Château de Chambord er et bevis på, at egetræsbjælker har været uundværlige i fransk arkitekturhistorie. Skulle du være i området, er det virkelig et must-see.

Århundredgamle egetræsbjælker i Abbey-laden

Nogle strukturer holder sig modigt i århundreder. Ter Doest-klosterets lade fra det 14. århundrede i Flandern er den eneste tilbageværende klosterbygning på godset. Den monumentale egetræskonstruktion har understøttet taget på denne enorme bygning i mere end 600 år. Klosterladen er over 50 meter lang, hvilket betyder, at der skulle bruges over 260 m3 (kubikmeter) egetræsbjælker til at bygge den i sin tid. Det svarer til mere end 10 lastbiler med egetræ.

Forskning har vist, at egetræerne, som den historiske tømmerkonstruktion er lavet af, må være fældet mellem 1370 og 1385.

For spørgsmål eller yderligere interesse, kontakt venligst kontakt kontakt os